středa 9. května 2007

Přípravy na Stockholm II. - letenky, hotel

Při rozhodování (asi tak začátkem dubna) kdy a jak pojedeme do Stockholmu nám asistoval Artur a říkal, že by asi bylo levnější do Stockholmu letět, než plout trajektem, jak jsme původně chtěli. Tak jsme sedli k internetu a hledali ... Jedna cesta trajektem z Tallinnu do Stockholmu trvá 16 hodin (příjezd v 10 dopoledne) a nejlevnější stojí 2500 EEK (=4500 CZK) a odjezd zpět do Tallinnu je už v šest večer. Takže bychom ve Stockholmu byli necelejch 8 hodin a zaplatili bychom za cestu 9000 CZK :-( a to nepočítám s tím, že o víkendu není šance sehnat nejlevnější jízdenku, takže by cesta vyšla asi na 14000 CZK :-(((

Takže nakonec poletíme s FlyNordic, let trvá hodinu a zpáteční letenka stála 118 EUR, což je něco přes 3300 CZK. No a abychom si něco i prohlídli ve městě, nakonec tam budem od pátku do neděle :-) Takže, jsme ještě hledali hotel. Naštěstí to není s internetem problém a pomocí HotelClub jsme našli snad vyhovující hotel Vastberga Hotel Hagersten asi 4 km jižně od centra s dobrou dostupností hromadný dopravy. Jeden pokoj pro dva a na dvě noci nás dohromady stál 160 EUR (= 4500 CZK). Takže cesta/let a ubytování jednoho na dvě noci vyjde asi na 5500 CZK - to je paráda oproti osmi hodinám ve městě a zdlouhavý cestě trajektem za minimálně 9000.
Všechno bylo potřeba zaplatit přes internet dopředu, a jelikož já ani Jirka nemáme platební karty, kterejma se dá platit přes net, tak nám to zaplatil Artur a my mu to pak dali v hotovosti.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Musim ta pochvalit, pises velmi putavo

Anonymní řekl(a)...

Great read! I want you to follow up on this topic :P

Beverly