úterý 29. května 2007

Už jsem zpátky v čechách

V pátek, poslední večer v Tallinnu, jsme šli s Arturem a Sergeyem do Hiiu Õlletuba, sedli jsme si venku na zahrádce, dali si pivko a povídali. Objednali jsme si jídlo a přesunuli se dovnitř. Měla dorazit i Arturova manželka, ale nějak se opozdila a přišla až po našem jídle :-) Okolo půl desátý začal hrát Marco - živá hudba, hrál estonský písničky, ale dost nahlas, takže jsme se přesunuli přes ulici do taky do Hiiu, ale to je kulečníková herna. Sergey s náma už nešel, protože přijel ve čtvrtek pozdě z konference. Arturova manželka je původem asi ruska a je docela příjemná, upovídaná a byla s ní sranda. Mluvila s náma anglicky, ale občas i rusky. Asi v jednu v noci jsme skončili a taxikem nás odvezli na hostel, kde jsme se rozloučili.

V sobotu dopoledne jsme balili a v poledne odevzdali klíče od pokoje a šli na trolejbus. Naštěstí už přestalo pršet. V centru jsme přesedli na bus a jeli na letiště. V 15:15 jsme odletěli z Tallinnu směr Praha. Let byl pěknej, protože bylo celkem dobře vidět, takže jsem krásně viděl Krkonoše, Liberec a Jablonec a těsně před přistáním i krásně celou Prahu a hlavně starý město.

Teď už jsem opět v Liberci ve škole a čeká mě psaní disertace. Stáž v Tallinnu byla pěkná a i docela prospěšná. Hodně se mi líbilo ve Stockholmu, kde víkend byl málo na projití všeho zajímavýho. V Helsinkách bylo taky pěkně, ale tam den bohatě stačí :-) No a Tallinn jsme si prochodili skoro celej, nejhezčí byl asi skanzen (Open Air Museum) a starý město.

Konečně jsem doplnil fotky z opičí dráhy a kulečníku.

Žádné komentáře: