pátek 27. dubna 2007

Squash, čarodejnice a další lidi jedou do Tallinnu

Dnes mě Artur opět porazil ve squashi, ale už jen 4:5, ale on hrál v džínách, protože si zapoměl kraťasy ... ale to ho prej neomezovalo :-) Ale před a hlavně po squashi sem se od Artura dozvěděl další zajímavý info. Například to i vEstonsku maj 30. dubna večer něco podobnýho jako u nás ... večer čarodejnic ... ale bez ohňů ... ty maj až 23. června na slunovrat. To je asi nejoblíbenější svátek v Estonsku ... plno lidí chodí v noci (je tu světlo :-) na procházky, grilování ... prostě slavěj. Ale většinou tyhle dny prší, ale za týden je zas už hezky ... prej se příroda brání proti požárům v lese z ohňů při oslavách. :-)

No ale hlavně Artur říkal, co zaslechl v rádiu, že se do Tallinnu chystá docela dost lidí z východní části Tallinnu (okolí města Narva) a večer budou další demonstrace a možná i větší než na dnešek. Vláda už vyhlásila zákaz prodeje alkoholu v obchodech až do 2. května (může se prodávat od 8 ráno do dvou odpoledne). A jako úsměvnou perličku mi ukazoval oficiální SMSku od vlády, že by večer neměl chodit do centra a neměl by provokovat demonstranty. Nejlepší je, že ta SMSka mu přišla v azbuce :-)

No uvidíme jak to tu bude dál pokračovat ... když jsem šel před šestou ze squashe do Prismy nakupovat, tak nad centrem už létal vrtulník. V Prismě jsem si čekání na Jirku zpříjemnil řezanejma Krušovicema ve Scotland Yard restauraci uprostřed nákupního centra v pohodlným koženým křesle... no a když dorazil, tak jsme si dali další pivko ... a já i něco malýho k jídlu a málem nám zavřeli nákupák ... vyjimečně zavírali už v devět ;-)

Žádné komentáře: